DC ORISANT

Hermotoriseren van de Trailing Suction Hopper Dredger

Begin juli 2020 ontving Kooiman Marine Group de opdracht voor het hermotoriseren van de Trailing Suction Hopper Dredger DC Orisant. Samen met de opdrachtgevers Koedood, Reimerswaal Dredging (de operator van het schip) en toeleveranciers is binnen een zeer kort tijdsbestek de ombouw voorbereid en uitgevoerd.

Ten behoeve van het verwijderen van de oude generator sets is een tijdelijke doorgang in de SB-zij van het schip gebrand, ter hoogte van de machinekamer. Door het tijdelijk verwijderen van de ventilatie kanalen kon een tweede tijdelijke doorvoer in het hoofddek deck gemaakt worden.

Nadat drie bestaande generator sets verwijderd waren, heeft Kooiman Marine Group de machinekamer aangepast voor vijf nieuwe generator sets. Hiervoor is er aan het tussendek een bordes gemaakt waarop twee generator sets geplaatst zijn. Ook zijn toe- en afvoerleiding systemen rond de motoren, aangepast en uitgebreid, waarbij het nieuwe leidingwerk zo efficiënt als mogelijk in bestaande systemen zijn geïntegreerd.

Uiteindelijk zijn tijdelijke doorgangen weer gedicht en heeft de machinekamer een goede verfbeurt gekregen en is het schip na 3,5 maand weer aan het werk gegaan.

Met het bezoek van, en de werkzaamheden aan de DC Orisant, laat Kooiman Marine Group zien ook voor deze afmeting van baggerschepen haar diensten te kunnen verlenen. Door de samenwerking van verschillende disciplines binnen Kooiman Marine Group samen met haar toeleveranciers, zijn wij in staat naast nieuwbouw, ook ombouw, her-motorisering en onderhoudswerkzaamheden efficiënt en in een kort tijdsbestek uit te voeren.

TYPE SCHIP:

  • Trailing Suction Hopper Dredger met drooglos installatie

HOOFDAFMETINGEN:

  • Lengte over alles: 142,30 m
  • Breedte (op de mal): 23 m
  • Holte: 10,20 m
  • Bagger diepgang: 7,80 m
  • Hopper capaciteit: 5775 m3

VOORTSTUWING:

  • Hoofdmotoren: 4 x e-motor 7200 kW totaal
  • Boegschroef: 2 x e-motor 700 kW elk

HOOFD GENERATOREN:

  • 5x Mitsubishi elk 1500 kW

More information about 'DC ORISANT'?

Please feel free to contact Kooiman Marine Group about 'DC ORISANT'. We are happy to help you. Your data will be stored and treated confidentially and in accordance with the GDPR.

General information

T +31 (0)78 61 00 477
F +31 (0)78 61 00 039
contactkooiman@kooimanmarinegroup.nl